”Educatia este cea mai puternica arma pe care o putem folosi pentru a schimba lumea”

(Nelson Mandela)                                                   

Cu o tradiţie de 180 de ani de când se cunoaşte primul document care atesta existenta si functionarea unei scoli particulare condusa de neobositul carturar Naum Ramniceanu, Scoala Contesti duce mai departe, prin elevii şi dascalii ei, lumina învataturii.


Trei gradinite: Boteni, Contesti de Jos şi Balteni îsi trimit gradinarii la scolile primare  si la cele gimnaziale din satele Contesti, pentru ca acestia, ajutati de dascalii lor, sa-si  formeze capacitatile de baza, necesare pentru continuarea studiilor liceeale.

 

 


Daca prima scoala particulara  din anul 1827 a functionat într-o camaruta din casa boierului Pană Contescu, astazi elevii învata în scolii recent amenajate şi în condiţii foarte bune.


Scolile Balteni si Contesti, care au fost reabilitata în anul 2014-2015, au o baza materiala si o dotare dupa cum urmeaza: sali de clasa, cancelarie, secretariat, cabinet director, oficiu, sala festivitati,  sala biblioteca, retea de calculatoare (40 aparate), sala de lectura, laborator informatica, depozit materiale didactice chimie, teren sport, centrala termica, grupuri sanitare.


Procesul instructiv educativ este asigurat de un numar de 34 cadre didactice, 31 calificate,  14 cu gradul I, 1 profesor metodist.


Şcoala Gimnaziala Contesti oferă populatiei scolare un mediu educational sanatos si responsabil care vizeaza modelarea, formarea si pregatirea elevilor ca eurocetateni.

  Oferta educațională pentru anul școlar 2016-2017 este:

  • Ciclul preprimar = cu 6 grupe de prescolari;
  • Ciclul primar =  4 clase pregătitoare

                                2 clase I

                                3 clase a II-a

                                2 clase a III-a

                                2 clase a IV-a

  • Ciclul gimnazial = 2  clase  a V-a

                                    2 clase a VI-a

                                    2 clase a VII-a

                                    2 clase a VIII-a

Pe lângă curriculum-ul național, școala oferă elevilor și un curriculum la decizia școlii, ore prestate de cadre didactice pregătite din punct de vedere profesional și nu numai. Astfel în programele de optional exista :

-Limba engleză;

-Literatură pentru copii;

-Educație pentru sănătate;

-Informatică.